De vraag
Het kantoor van DNWG wordt in 2021 verbouwd en getransformeerd naar een Stedin locatie. Onderdeel van deze verbouwing is de realisatie van een nieuw restaurant. Ter voorbereiding op de aanbesteding van de bouw van het restaurant heeft DNWG begin 2020 The Food Office gevraagd het functioneel ontwerp van dit restaurant te ontwikkelen, inclusief installatietekening en functioneel bestek.
Plottwist door COVID-19
Door de veranderende omstandigheden als gevolg van COVID-19 is de opvatting over de manier waarop dit restaurant ingericht moest worden gewijzigd. Daarom hebben wij – alvorens te starten met het functioneel ontwerp – een bijdrage geleverd bij het ontwikkelen van het nieuwe concept.
Het doel
Het doel van deze opdracht was om DNWG/Stedin inzicht te geven in de mogelijkheden ten aanzien van de inrichting, om zo te komen tot de keuze voor het concept dat het beste aansluit bij de behoeften van de organisatie én het kantoorgebruik na corona. Met als tweede doel dit concept te vertalen naar een functioneel ontwerp van het restaurant, dat past binnen de business case van de verbouwing van het pand en de aanbesteding van de bouw.