KOFFIE IN BEWEGING

Koffie in beweging Terug naar overzicht Trends die jouw dagelijkse kopje koffie veranderen Wat hebben alle bedrijven met elkaar gemeen en is bijna niet weg te denken in de werk- en leeromgeving? Er is altijd wel een kopje koffie te vinden. Het is een onmisbare energieboost tijdens drukke werkdagen en een centraal punt voor sociale […]

THEE: HET GEHEIME WAPEN IN DE ‘WAR FOR TALENT’

Terug naar overzicht THEE: HÉT GEHEIME WAPEN IN DE ‘WAR FOR TALENT’ Door: Pieter van de Graaf Ik vind het heerlijk om op het web rond te neuzen en inspiratie op te doen. Vaak eindig ik echter in een zee van informatie. Gisteren kwam ik allerlei artikelen tegen over de ‘war for talent’ en de […]

HOE DUURZAAM WIL JE ZIJN?

Terug naar overzicht DE VERANDERINGEN VAN DUURZAAMHEID Door: Pieter van de Graaf Herinner je de campagne ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ uit 1991? Toen was duurzaamheid een trend, geen uitgangspunt. Bijna dertig jaar later is die boodschap nog steeds actueel. Ik adviseer vaak bedrijven bij hun aanbesteding van eten en drinken. Duurzaamheid staat altijd […]

LIEF DAGBOEK

Terug naar overzicht EEN PAGINA UIT HET DAGBOEK VAN PIETER VAN DE GRAAF Lief dagboek, Wat is gezond leven toch moeilijk! Zoals je weet, eet ik elke dag twee stukken fruit, let ik op mijn voeding, sport ik regelmatig en rook ik niet. Maar ja, een glas rode wijn met een stukje oude kaas vind […]

GEZOND, DUURZAAM, LOKAAL, KORTE KETENS

Terug naar overzicht HOE HET AANBESTEDINGSTRAJECT BIJ PROVINCIE FLEVOLAND ONDANKS CORONA EEN SUCCES WERD Het nieuwe cateringcontract van de Provincie Flevoland, in werking sinds oktober 2020, benadrukt gezondheid, duurzaamheid, plantaardig eten, korte ketens en samenwerking met lokale leveranciers. Een terugblik op het traject met Mark van Baren, teamleider Facilitaire Zaken en hoofd BHV bij de […]

TIPS VOOR INKOOP VAN ETEN EN DRINKEN NÁ CORONA

Terug naar overzicht 7 TIPS VOOR INKOOP VAN ETEN EN DRINKEN NÁ DE CORONAPANDEMIE Door: Pieter van de Graaf De inkoop van eten en drinken op de werkplek is door de coronapandemie in 2020 complexer geworden. Sinds de lockdown werken we meer thuis. Hoewel dit voordelen heeft, zijn er ook nadelen. Privé en werk lopen […]

VIER DE DAG VAN DE LIEFDE OOK MET JOUW OPDRACHTGEVER OF LEVERANCIER

Terug naar overzicht 5X HOE JE DE DAG VAN DE LIEFDE VIERT MET JOUW OPDRACHTGEVER OF LEVERANCIER Door: Pieter van de Graaf Valentijnsdag: de dag van de liefde én de dag om je partner in het zonnetje te zetten. Wij, de Van de Graafjes, zijn hier niet zo goed in: de goede intenties om samen […]

DE FACULTY CLUB IS ONS DUURZAME STERRENRESTAURANT

Terug naar overzicht HOE DE FACULTY CLUB EEN DUURZAAM STERRENRESTAURANT WERD Een Faculty Club op de campus van TU Delft én ook nog vegetarisch. Een plek waar bestuurders, directieleden, hoogleraren, docenten en medewerkers genieten van een vegetarische lunch óf diner in een sfeervolle ambiance. Hoe dat in z’n werk ging én wat er op het […]