TU Delft Faculty Club
Hoe TU Delft met de Faculty Club een duurzaam restaurant realiseerde
Hoe realiseer je een high-end restaurant bij een van de grootste universitaire campussen in Nederland? TU Delft weet er alles van. Zij zochten naar een levendig ‘dorp’ op de campus, waar interactie en uitwisseling centraal staan. Het College van Bestuur had de wens, als aanvulling op het bestaande aanbod van horecaoutlets, een plek te realiseren waar medewerkers én relaties van de universiteit konden genieten van luxe dineren zonder de campus te verlaten. En zo geschiedde.
Met de Faculty Club laten we als TU Delft zien dat de vegetarische keuken – die een lagere CO2-footprint heeft dan een met vlees – heerlijke gerechten van hoge kwaliteit kan bieden. De Faculty Club is ons duurzame sterrenrestaurant!”
Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability en coördinator Duurzaamheid bij TU Delft
Een veelzijdig project
TU Delft gaf ons de opdracht een visie te ontwikkelen voor de nieuwe Faculty Club, inclusief ontwerp, conceptinrichting en implementatie. Deze club moest een essentieel onderdeel van de campus worden, met als doel een gastvrije omgeving te creëren die fungeert als het visitekaartje van de TU Delft en tegelijkertijd als de huiskamer van de universiteit.
Onze aanpak
Met een duidelijke visie gingen we aan de slag. Uiteindelijk werd het een veelzijdig project, waarbij verschillende factoren werden aangepakt om de Faculty Club succesvol te realiseren én te exploiteren op de TU Delft Campus:
- Visievorming en conceptinrichting: op basis van de huidige visie van de campus werd een gedetailleerd conceptinrichtingsdocument opgesteld, inclusief de visie van het College van Bestuur en de bijbehorende begroting.
- Kwadranten- en omgevingsanalyse: er werd een grondige analyse uitgevoerd naar de omgeving en concurrentie (intern op de campus), waarbij kwadranten werden gebruikt om vast te leggen welk aanbod nog ontbrak.
- Locatieonderzoek en try-out: na uitgebreid onderzoek naar de essentie van een Faculty Club werd de locatie zorgvuldig gekozen, waarbij de nadruk lag op integratie in de gemeenschap. Een try-outperiode werd gehouden om de levensvatbaarheid van de locatie te testen.
- Implementatie en rijksmonument: tijdens de implementatie werden uitdagingen ondervonden vanwege het feit dat het gebouw een rijksmonument was, wat extra aandacht vereiste. Een integraal team met verschillende disciplines werd ingezet om deze uitdagingen aan te pakken.
- Evaluatie en aanpassingen: na een half jaar werd een evaluatie uitgevoerd om te bepalen wat wel en niet goed werkte, waarbij eventuele uitdagingen werden geïdentificeerd en toepassingen werden gedaan om deze aan te pakken.
100% vegetarisch
Vanaf het akkoord tot aan de oplevering werd de Faculty Club binnen slechts drie maanden gerealiseerd – de planning was strak. De Faculty Club is ontworpen met een multifunctioneel karakter, waardoor flexibiliteit mogelijk was in de grootte van het restaurant en de mogelijkheid om afgeschermde ruimtes te creëren voor evenementen en borrels. Ten slotte werd het ingericht als 100% vegetarisch restaurant om maximaal bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de TU Delft én biedt daarnaast ook een unieke kaart.
Conclusie
- Versterkte bedrijfsidentiteit: door een sterk concept te creëren dat aansluit bij de ambities van de TU Delft hebben we haar identiteit versterkt.
- Verduurzamen: door de 100% vegetarische inrichting voldoet het aan de duurzaamheidseisen die past bij de visie van TU Delft.
- Verbeterde werkomgeving: multifunctionele inrichting die ervoor zorgt dat voor meerdere functies kan worden gebruikt. Verder zorgde de Faculty Club er ook voor een plek op de campus waar medewerkers in luxe genieten.
Koffie doen?
Benieuwd of een 100% vegetarisch restaurant ook in jouw werk- of leeromgeving past? Neem contact met ons op. De koffie en thee staan altijd klaar.
Koffie doen?
Benieuwd naar onze visie op jouw vraagstuk? Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking. De koffie of thee staan altijd klaar.
Wat anderen zeggen over The Food Office
We kregen van The Food Office een inhoudelijk sterk verhaal en een advies dat ons echt heeft geholpen.”