Stedin
Nieuwe kantoorruimte DNWG: een succesverhaal van innovatie en flexibiliteit
In 2021 onderging het kantoor van DNWG in Goes een ingrijpende transformatie naar een Stedin-locatie, inclusief de realisatie van een gloednieuw restaurant. Ons werd gevraagd om het functioneel ontwerp te ontwikkelen, inclusief installatietekeningen en bestek, als voorbereiding op de aanbesteding van de bouw. En dat allemaal tijdens de coronapandemie.
Een voor Stedin unieke aanbesteding: voor de eerste keer wordt uitsluitend gegund op basis van kwaliteit.”
Carola de Bruin, Stedin
Toekomstbestendig en onverwachte uitdagingen
DNWG wilde een restaurant dat niet alleen voldeed aan de eisen van dat moment, maar ook toekomstbestendig was. Helaas bracht het coronavirus onverwachte uitdagingen met zich mee, waardoor de oorspronkelijke plannen moesten worden herzien. Bovendien heeft Stedin een huisvestingsprogramma waar het concept aan moest voldoen. Dit betekende dat we binnen specifieke kaders moesten werken.
Onze aanpak
We begonnen de opdracht door de nieuwe uitgangspunten voor het restaurant duidelijk te maken én de verschillende inrichtingsmogelijkheden voor DNWG/Stedin te beschrijven. Ondanks dat het coronavirus de opdracht complexer maakte, kwamen we tot een plan en ontwikkelden we een helder concept. Dat zag er als volgt uit:
- Bijdrage aan het ontwikkelen van het nieuw werkplekconcept, aangepast aan de veranderende omstandigheden door het coronavirus.
- Inzichtelijk maken van nieuwe uitgangspunten en beschrijven van mogelijke inrichtingsscenario’s.
- Organiseren en voorzitten van interactieve (online) workshops met DNWG/Stedin.
- Uitwerken van het gekozen concept in een voorlopig ontwerp, dat als basis diende voor het functioneel ontwerp.
- Begeleiden van DNWG/Stedin naar een volledig functioneel ontwerp.
Inzicht in de inrichtingsopties
Uiteindelijk was het belangrijkste doel om DNWG/Stedin te laten zien welke inrichtingsopties er zijn, zodat ze het beste concept konden kiezen voor hun organisatie en het kantoorgebruik ná de coronaperiode. Daarna vertaalden we dit concept naar een functioneel ontwerp voor het restaurant, passend binnen de business case voor de verbouwing en aanbesteding.
Resultaten
- Werkgeluk en gezondheid: een nieuw kantoor met een restaurant dat bijdraagt aan gezondheid en werkgeluk.
- Verbeterde werkomgeving: advies en ontwerpen die hebben geleid tot een efficiëntere en aangenamere werkomgeving.
Koffie doen?
Benieuwd hoe wij jouw project naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact met ons op. De koffie en thee staan altijd klaar.
Koffie doen?
Benieuwd naar onze visie op jouw vraagstuk? Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking. De koffie of thee staan altijd klaar.
Wat anderen zeggen over The Food Office
“We zochten hulp met een grote aanbesteding. Met dank aan The Food Office sloten het aanbod en de dienstverlening van de nieuwe cateraar naadloos aan op onze visie.”